onsdag 20 februari 2013

Känner du någon som tagit sms-lån?


Vi sitter och pratar om sms-lån och blir upprörda. Man är ute på krogen och behöver till en öl till, eller man är ensam, nyseparerad och behöver mat till barnen och får panik. Anledningarna är många till att man snabbt tar ett lån utan att riktigt tänka efter. Framför allt är det de som redan har dett taskigt med pengar som råkar illa ut.
Sveriges enklaste sms lån, även för dig med betalningsanmärkning!"
Kredit 365:s egen beskrivning av sin tjänst. Här kan kunderna låna upp till 5.000 kronor i 30 dagar. För det minsta lånet, på 1.000 kronor, tar Kredit 365 ut en effektiva ränta på 23 707 procent.
Behöver du låna 500-10000 kr utan säkerhet eller borgensman? 
Visst det låter ju lockande.
En student berättade:
-Jag och min mattelärare ringde och kollade räntan på sms-lån. Det är sjukt hög ränta.
Min mattelärare hade några elever som hade gjort det. En hamnade på gatan tillslut. Han blev nästan utblottad.


Varför stiftas inga lagar mot tokhöga räntor?
Vad gör våra politiker åt detta?

Den högsta rapporterade effektiva räntan på ett SMS-lån i Sverige är 75 862% och togs ut av HTO Finansiering, som bland annat arbetar under varumärket "LuckyLoan".
Lånesummorna rör sig vanligtvis om mellan 1 000 och 5 000 kronor. Lånetiden rör sig ofta om endast en månad. Enligt Konsumentverket och flertalet långivare kan de avgifter som tas ut motsvara en effektiv årsränta på 700-800 procent, och i vissa fall ännu högre.Vanligt är att SMS-lånen anges vara "räntefria" eller ha en mycket låg ränta, men att avgifter på ett antal hundra kronor tas ut för varje lån. Det är storleken på dessa avgifter som leder till att SMS-lånen har en mycket hög effektiv ränta.


SMS-lånen måste regleras och ockerräntorna förbjudas

Det första snabblånet togs 2006. Nu sju år senare, har antalet anmälningar till Kronofogden om obetalda snabblån uppkommit till 223 942 stycken. Under 2012 var antalet anmälningar 57 309 stycken, vilket var en ökning med 62 procent från året dessförinnan. Läs mer i artikeln jag länkat till och svara sedan på minafrågor:

Känner du någon som tagit sms-lån?
Gör oss sms-lånen oss mer fria eller blir de ett fängelse?

http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/19/sms-l-nen-m-ste-regleras-och-ockerr-ntorna-f-rbjudashttp://www.newsmill.se/artikel/2013/02/19/sms-l-nen-m-ste-regleras-och-ockerr-ntorna-f-rbjudas

1 kommentar:

 1. Damat Financial Corporation, Inc.
   
  Vi är privata internationella pengar långivare. Vi erbjuder olika lån till en mycket låg räntesats om tre procent per år. Våra medel är rent uppdragen från privata och företagsinvesteringsportföljer under vår direkta jurisdiktion.
   
  Vi erbjuder följande typer av lån utan sammandrag vid 3% ränta
  * Personliga lån * Företagslån * Investeringslån * Billån
  * Studentlån * Lånlån * Huslån
   
  Om du är intresserad av vårt erbjudande, var vänlig ange följande information till ledningen via Email: collinsjames420@hotmail.com

  SvaraRadera