onsdag 19 december 2012

Stress inför julen

Det finns många olika sätt man stressar på inför julen. Skolarbeten/projekt ska vara klara, handla julklapparna och laga julmaten.
Vad kan man göra för att koppla av från stressen en stund är då frågan? Ska man lägga sig i soffan och kolla en film, lyssna på musik, ta en kopp te med några kompisar?

Många personer tror att de slappnar av när de kollar film, lyssnar musik och bara sitter och små pratar med någon. Kan då informera att detta inte är sant. Eftersom att hjärnan är i full gång och analyserar allt som man ser och hör även fast det känns som att man bara tar det lugnt.

Mitt tips till er som känner er väldigt stressade att bara lägga er i ett varmt bad eller i sängen med ett par filtar, tänd några ljus och bara koppla av och försök att bara släppa taget på allt.
Man kan också lyssna på olika ljud, t.ex. regndroppar som faller eller bara ljud från vinden som blåser.


Här är en av mina favoriter som jag brukar ligga och slappna av till.
Ha en trevlig avslappning!

/ Isabelle

1 kommentar:

  1. Att slappna av kan vara både ett fysiskt fenomen såväl som psykiskt. Det svåraste och det problemet som man ofta måste överkomma kan vara något så enkelt som att faktiskt ta sig tid att försöka slappna av. Tid är även det ett fenomen som vi betraktar med likvis förakt som förtroende. Vi har tid men vi värdesätter den ofta inte, istället så fastnar man lätt i banala vardagssysslor för att hålla tiden gående, slappa framför teven är ett bra exempel. Så klagar vi gärna på att vi aldrig har tid, i brist på förtroende för annat. I brist på ambition och engagemang.

    Så man ska ta sig tid att slappna av. Man ska helst av allt, ta sig tillräckligt mycket tid, för att inte göra någonting alls. Det är den främsta och mest framgångsrika av avslappningsmetoder, om du kan lära dig att behärska ditt sinne vid stillestånd, så kommer du snart märka att tiden är både längre och mer uppskattad än du tror.

    P.S Jag läste artikeln i tidningen om dig Isabelle. Jag måste säga att jag var uppriktigt stolt, även fast vi endast är avlägset bekanta. Fortsätt med det goda jobbet. Det uppskattas av många.

    / Kay

    SvaraRadera