onsdag 10 april 2013

Droger och trådlösa nätverk. Spännade, bevämt och farligt!

Man ser droger överallt. Kompisar drogar. Det är billigare än att dricka alkohol och man får ingen baksmälla. Bra va!..Eller inte. Det verkar inte spela någon roll att det finns hur mycket information som helst om hur farliga vissa droger kan vara och hur mindre farliga leder till tyngre droger. Man känner att det är skönt en gång och tycker att det var ju inte så farligt. Och så finns det ju de som sprider informationen om att det inte är så farligt. De som tjänar pengar på andra brukande.

Vad lyssnar vi på ? Det som är bekvämast för mig själv just nu.

Det finns information hur farligt det är med srålningen från en lapptop, en läsplatta mobiltelefoner, trådläsa nätverk. Vissa människor blir sjuka av det, får hudproblem, magproblem ellersömnsvårigheter, eller allt på en gång. Forskning har visat att foster föds med hjärnskador och man menar att det är pga av att mamman har haft mobiltelefonen ligande på magen då hon pratade i lurar. Spermierna blir slöa när män har mobiltelefonen för nära testiklarna.

Men vi ser att de flesta går omkring med sina mobiltelefoner och ser friska ut. Alltså kan det inte vara någon fara. Eller? Många tjänar pengar på vårt mobila användande

Man kan ju inte gå omkring och vara rädd för allt men så mycket som vi prata om vår hälsa så borde vi ju inse att detta inte är särskilt bra.I Frankrike är det förbjudet att ha trådlöst i skolor. Kanske något för Sverige.De som kämpar mot droger ligger oftast ett steg efter drogmakarna. Hur ska de komma före?

Vad vill vi egentligen med våra liv?
Vill vi utsätta oss för det som är farligt? Varför? En drog gör livet spännande. En mobil gör livet bekvämt, men är det värt det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar