onsdag 4 september 2013

Part of the ship, part of the crew

Jag och Eva-Mari satt och pratade om personer som är så vana med att bli nedtryckta av sin omgivning så att när de väl träffar nya människor så vågar de inte öppna sig och vara sig själva. Dom har blivit som Stellan Skarsgård "Bill Turner" i Pirates of the Caribbean: död mans kista. 
Bill Turner har varit på skeppet en väldigt lång tid att han har börjat bli en del av skeppet, bokstavligen.

Jag tycker personligen att som medmänniska så ska man hjälpa dem omkring sig som man har möjligheten till att hjälpa. Om man ser att någon i klassen, på jobbet o.s.v. knappt vågar svara på tilltal så ska man ge dem en möjlighet att visa Vem de egentligen är. För det mesta så känner de sig otrygga och kommer inte på vad de ska säga. Då kan man tycka "nej men vad tråkig den här personen är..", och så går man vidare. Men stanna i stället och försök få den andra personen att känna sig trygg, men hur gör man då det?
Vänta, det är viktigt. Ta inte för mycket plats, ge personen andrum och låt hen ta sin tid och känna sig trygg i din närvaro. Sedan så måste man uppmuntra personen att ta mer plats och berätta att det är okej att ta plats och att de är värda det. 

Jag hoppas att jag har öppnat några ögon med detta inlägg, och kommentera gärna med tankar m.m.
/Isabelle


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar