onsdag 2 oktober 2013

92% av alla ungdomar får eller skapar sig jobb idag. Det finns hopp.

Många unga oroar sig för att de inte ska få jobb. Inte blir det bättre av att man i media hela tiden talar om att 25 % av alla ungdomar är arbetslösa. vad får man för hopp om framtiden då? Vilka drömmar och visioner dyker då upp i fantasin och ger styrka att kämpa vidare i skolan?

92 % av alla ungdomar får jobb, eller skapar sig jobb, idag. Man är arbetslös en tid men det finns möjligheter.

Lyssnade på Fryshusets VD, Johan Oljeqvist, idag när han talade om hur Fryshuset skapar möjligheter för unga. Det krävs att vi ger förtroende och ansvar. Genon ansvar växer man. Anders Carlberg sade till hon som blev ansvarig för musikundervisningen när hon var 22 år: Det blir bra. Vi hjälper dig att växa in i kostymen.

Idag verkar det som om många arbetsgivare förväntar sig att man ska kunna allt när man börjar. Hur ska då unga men kraft och goda ideer kunna komma in i någon verksamhet och ta ansvar? Vi behöver låta människor komma in i våra företag och organisationer och hjälpa dem att växa in i kostymen och så småning om fylla upp den med kunskap och erfarenhet.

Det betyder också att vi vuxna inte ska komma med alla lösningar, för vi har dem inte. Alla unga! Hur hittar vi bra lösningar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar