onsdag 4 december 2013

Lugn säger en röst. Du får nya möjligheter

De är jagade. Barnen och de små djuren kommer efter. De måste hålla ihop! Förföljarna närmar sig. En bergvägg. En flod. Panik! Lugn säger en röst. Gör så här. Vattnet delar sig och alla kan går på en torr stig på flodbotten. Precis när sista barnet lyfts upp på stranden är floden som vanligt igen. Några av förföljarna står kvar på stranden och andra följer med floden.

Du kan inte sova. Du vet inte hur det ska bli med den här tentan? Klara du inte den får du inga mer studiemedel. Men du måste betala hyran och ha nåt att äta. Och hon gjorde slut så du kan inte bo hos henne. Måste klara tentan. Kan inte sova. Om du inte klarar den. Ska du säga upp lägenheten? Måste sova..

 Du har varit sjukskriven en längre tid och vet inte om du kan komma tillbaka. Men du måste ju ha ett jobb och pengar att betala hyran med. Och barnen, de ska ha nya vinterkläder. Vad ska du välja bort? Det är bäst att spara om det inte fungerar att börja jobba igen. Du är jagad. Du måste välja väg. Men vilka vägar finns att välja? Det är stopp.

Lugn säger en röst. Gör så här. Nya tankar. Du finns andra möjligheter. Andra vägar att välja. Du somnar och sover gott.

Vad händer sen? Jag vet inte. Men ibland öppnar sig nya vägar just när vi är trängda och inte har en aning om vart vi ska ta vägen. Våga tro det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar