onsdag 4 juni 2014

Våga lyssna, våga agera!!


Vit, svart, brun, gul och röd. Spelar färgen någon roll för vårt nutida samhälle, eller är det bara vi som bygger upp fördomar p.g.a. av vi är fyllda med osäkerhet, hat, rädsla eller av dålig kunskap och förståelse.
Flykting, invandrare eller medborgare vad är skillnaden? Varför jämförs vi med varandra efter färg, bakgrund, tro och nationalitet, när vi i grunden är av samma skapelse?
Vem bestämmer över rätten att få leva i denna värld, rätten att få stanna i landet där man bor eller tagit sig in i?

Idag kan vi se allt från, inbördeskrig, maktspel och korruption, till rasism, fascism, avsky mot samkönade par och utvisningar av invandrare m.m. Och trots att så många av oss är så emot det som sker, så är det ändå så många som lever i rädslan för att våga agera utåt för att ta ställning  Räcker det verkligen med att bara vända ryggen till, eller behövs det något mer radikalt? Hur långt vågar vi gå för att stå upp för dom mänsliga rättigheterna?

Vi ser i världen hur människor drabbas av orättvisor samt stöts ut ur våra samhällen p.g.a. våra olikheter.
Partier med främlingsfientliga grunder reser sig allt starkare runtomkring i Europa och får mer spelrum i våra samhällen, och alltmer oro sker bland dom utsatta. Ett EU som har som grund i att arbeta med fred och mänskliga rättigheter, håller nu istället på att förändras till något som helt plötsligt börjat skapa oro.

Vi kan idag se hur även Sverige genom valet börjar få skiftningar inom  opinionsiffrorna och hur rösterna förändras enormt från parti till parti. SD som tidigare ej funnits med på kartan inom riksdagen, står nu istället som fjärde största partiet och har skapat stor debatt bland väljarna samt media. Vad säger det om oss väljare? Säger vi saker för att det ska se bra ut på utsidan eller sitter vi stilla på våra bara arslen och gör ingenting.???

Borde inte de rödgröna och de borgerliga partierna NU entligen tänka om och ta tag i frågorna kring invandringen och våga diskutera med SD om dessa frågor. Eller ska vi ha en regering som istället väljer att diskutera om vem som skall ha största delen av kakan, och låta frågorna rinna ut i sanden helt obesvarade och handlingslösa. Och då vet vi nog säkert svaret på vad som sker med invandrarfrågan återigen. Ingenting, diskussionen har tystnat.!


Vad kan du göra som människa, och hur tänker du kring framtida Sverige och Europa?
Hur ska vi göra för att älska rasisten och hata rasismen, alltså hata handlingen men älska människan!

Våga lyssna, våga agera, men också våga stå upp för din rätt att älska människan. !!!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar