onsdag 21 augusti 2013

Det är aldrig kört!

Vad som än händer så finns det en utväg. Ibland känns det inte så. Inte när man är ensam och ledsen. Jag har pratat med unga killar som känner att ingen tjej vill ha dem, barn som känner att ingen vuxen förstår, nyseparerade som känner att livet tagit slut.
Människor pratar om andra och säger att det kommer aldrig att gå bra för honom/henne. Ibland blir det så och ibland är det någon som bara har bestämt sig för att hitta en egen väg och hittat människor på vägen som kan stötta på rätt sätt så att det verkligen går bra. Det går! Den som dömer ut behöver inte ha rätt. Man ska nog bestämma sig för att de inte ska få rätt.
Man måste prova nya vägar för att finna en ny väg, börja gå på nytt. Ingen har kunnat hjälpa mig hittills, säger någon. Kanske för att hen inte vill bli hjälpt. Man måste ju kunna ta emot hjälpen också. Och det kan vara en konst. Många gånger handlar det om att tänka nytt. Det låter bra men det är inte så lätt. Det är inte så lätt att släppa det gamla, det som är vant och tryggt. Även om det inte är så bra.

Och jag är obotlig optimist för jag har sett när människor har hittat sig själva, sin egen vilja, hittat ny kraft och sett nya möjligheter. En del klarar det inte, men man vet inte vem så ge aldrig upp en enda människa, minst dig själv. Det är aldrig kört!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar